Arbitrage

Standaard afbeelding: 

Nieuwe spelregelvraag online!

Er staat weer een nieuwe spelregelvraag online:

Terwijl partij A in de aanval is, ziet de scheidsrechter dat een speler van deze partij binnen zijn eigen strafschopgebied een tegenstander probeert te slaan. Die tegenstander weet echter de klap te ontwijken. Wat moet de beslissing van de scheidsrechter zijn in deze situatie?

Stemmen kan  hier!

Nieuwe spelregelvraag online!

De vraag van april was:

De bal wordt door de aftrappende speler teruggespeeld op de keeper. Deze let niet op, schrikt, en de bal gaat via zijn handen in het doel. Wat is de juiste spelhervatting?

a.     Hoekschop
b.     Aftrap na geldig doelpunt
c.      Indirecte vrije trap
d.     Aftrap overnemen.

Dus antwoord: B

Dan de vraag voor mei:

Een aanvaller duwt met zijn schouder in de rug van een tegenspeler. Welke spelhervatting volgt?

Spelregelvraag - april 2017

Het is een tijdje geleden maar er staat weer een nieuwe spelregelvraag online.  Het antwoord op de vorige vraag moest zijn B:

Een aanvaller gaat met de bal aan de voet alleen op het doel af. Net binnen het strafschopgebied probeert de uitgekomen keeper de bal met de handen voor zijn voeten weg te tikken. Dit mislukt. Hij raakt de bal niet maar wel de doorgebroken speler die ten val komt. Wat beslist de scheidsrechter?

a.     Strafschop + rode kaart

b.     Strafschop + gele kaart

c.      Directe vrije trap + rode kaart

Primeur bij DEV-Arcen: Wel of geen goal !!

Met medewerking van de KNVB en onze technische commissie mag DEV-Arcen deelnemen aan het project 'Hai Eye'!
Volgens KNVB Eredivisie scheidsrechter Ed Janssen is dit een fantastisch hulpmiddel voor scheidsrechters in het amateurvoetbal.

Zaterdag a.s. zal er getest worden bij de wedstrijd van onze A jeugd om 15:00 uur .
Belangstellenden zijn van harte welkom!
Op de foto: uitleg over de werking aan ondergetekende door Ed Janssen .

Bas Beeker
Scheidsrechterscommissie DEV- Arcen

Spelregelvraag december online

De vraag van november was:
Een trainer is het niet eens met de scheidsrechter. Hij loopt tijdens het spel het veld in om verhaal te halen. De aanvoerder van dit team is het hier niet mee eens en neemt de scheidsrechter in bescherming. Hij slaat daarbij de trainer vol in het gezicht. De scheidsrechter onderbreekt het spel. Wat is juist:
1. De juiste spelhervatting is een directe vrije trap of strafschop.
2. De trainer krijgt een gele kaart.

 
a. Alleen 1 is juist
b. Alleen 2 is juist
c. Beide antwoorden zijn juist

Nieuwe spelregelvraag online

Bij deze weer een spelregelvraag...

Antwoord vorige vraag was D directe of indirecte vrije trap.
Een verdediger blokkeert een tegenstander die aanvalt. Welke spelhervatting volgt er?
a.    Scheidsrechtersbal
b.    Directe vrije schop
c.    Indirecte vrije schop
d.    Directe of indirecte vrije trap.

Pagina's

Deel via de social media