Spelregelvraag december online

De vraag van november was:
Een trainer is het niet eens met de scheidsrechter. Hij loopt tijdens het spel het veld in om verhaal te halen. De aanvoerder van dit team is het hier niet mee eens en neemt de scheidsrechter in bescherming. Hij slaat daarbij de trainer vol in het gezicht. De scheidsrechter onderbreekt het spel. Wat is juist:
1. De juiste spelhervatting is een directe vrije trap of strafschop.
2. De trainer krijgt een gele kaart.

 
a. Alleen 1 is juist
b. Alleen 2 is juist
c. Beide antwoorden zijn juist
d. Beide antwoorden zijn onjuist.

En het juiste antwoord is A 'alleen 1 is juist' en natuurlijk een rode kaart.

De vraag voor december:
Een aanvaller gaat met de bal aan de voet alleen op het doel af. Net binnen het strafschopgebied probeert de uitgekomen keeper de bal met de handen voor zijn voeten weg te tikken. Dit mislukt. Hij raakt de bal niet maar wel de doorgebroken speler die ten val komt. Wat beslist de scheidsrechter?
a. Strafschop + rode kaart
b. Strafschop + gele kaart
c. Directe vrije trap + rode kaart
d. Directe vrije trap + gele kaart

Klik HIER om het antwoord te geven.

Deel via de social media