Spelregelvraag oktober online

Er is weer een maand verstreken, dus we gaan jullie het antwoord geven op de vorige scheidsrechtersvraag:

Het antwoord op de vraag van september is antwoord C een gele kaart, omdat hij zonder toestemming het speelveld is ingegaan. De tegenpartij krijgt een strafschop.

Vanwege een blessurebehandeling staat een speler naast zijn eigen doel. Ondertussen ziet hij dat de bal zijn eigen doel in gaat rollen. Hij loopt het veld in en voorkomt dat de bal het doel in gaat door hem weg te schieten. Wat volgt er nu?
a.Een gele kaart, omdat hij zonder toestemming het speelveld is ingegaan. De tegenpartij krijgt een indirecte vrije schop.

b.Een rode kaart, omdat hij een duidelijke scoringskans heeft ontnomen. De tegenpartij krijgt een strafschop.
c.Een gele kaart, omdat hij zonder toestemming het speelveld is ingegaan. De tegenpartij krijgt een strafschop.
d.Een rode kaart, omdat hij een duidelijke scoringskans heeft ontnomen. De tegenpartij krijgt een scheidsrechtersbal.

Maar 12% had dit antwoord goed. De meerderheid (58%) dacht dat het antwoord A was.

Dan de vraag voor oktober:
Een verdediger blokkeert een tegenstander die aanvalt. Welke spelhervatting volgt er?

Klik HIER om het antwoord te geven.

Succes,
De scheidsrechterscommissie

Deel via de social media