Terugblik seizoen 2016 - 2017

Beste leden, vrijwilligers en ouders van jeugdleden,

Het voetbalseizoen 2016-2017 zit er alweer op en de vakantie staat voor de deur. We kijken als bestuur met een tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen. Ons eerste team heeft zich kunnen handhaven in de 4e klasse. Dat is belangrijk voor onze vereniging. De 4e klasse is waar we thuis horen en waar ons jonge team zich kan ontwikkelen. De overige senioren teams hebben niet hoeven te vechten voor klasse behoud. DEV4 is kampioen geworden. Dat is een puike prestatie. En DEV3 is zeer verdienstelijk als tweede geëindigd.

Ook de veteranen hebben zich verdienstelijk geweerd. Maar helaas hebben ze te kampen met een spelers tekort waardoor al af en toe een wedstrijd geannuleerd moest worden. Uitbreiding van het team is dringend noodzakelijk. Bij deze dan ook de vraag aan een ieder die graag een balletje wil trappen op zaterdag en het leuk vind om daarna nog gezellig samen te zijn in ons clubhuis of in het dorp, om zich bij ons te melden.

Bij de jeugd waren de resultaten wisselend. In de najaar-reeks zijn MO17-1, JO17-1 en JO15-2 kampioen geworden, maar in de voorjaar-reeks was de tegenstand aanzienlijk groter en zijn ze geëindigd in de onderste regionen. Het kan verkeren. In de voorjaar-reeks zijn MO15-1 en JO13-1 kampioen geworden. Top!

Een punt van vreugde, maar tevens ook een punt van zorg betreft de vrijwilligers. Veel en deels nieuwe vrijwilligers hebben ons het hele seizoen weer geholpen. Op diverse vlakken, op en naast het veld. Al die vrijwilligers zijn onmisbaar. Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zo simpel is dat. Bij deze allen hartelijk dank voor jullie inzet en bijdrage en we zien jullie volgend seizoen graag weer terug.

Voor het nieuwe seizoen zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dat is al vaak gezegd. Voor de jeugd, in het clubhuis enz. Nagenoeg alle commissies, inclusief het bestuur, zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vele handen maken licht werk. Laat ons weten als je ons wilt helpen. Wij rekenen op u.

Gelukkig waren er geen incidenten die te maken hebben met bijvoorbeeld geweld of ander wangedrag op en naast het veld. Daar kunnen we trots op zijn. Onze vereniging staat voor respect en gastvrijheid en zo worden we ook beschouwd door andere verenigingen. Natuurlijk was er ook sprake van minder leuke zaken. Bijvoorbeeld twee prominente leden zijn ons ontvallen. En we hebben vlak voor de seizoenstart de JO19-2 moeten terugtrekken.

Terwijl het voetbal al tot staan is gekomen, wordt er op de achtergrond nog gewerkt aan het nieuwe seizoen. Met alle commissies is vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen en zijn plannen gemaakt. De nieuwe commissie “Samen naar de 100” is volop bezig met het verzamelen van input van jullie allemaal ter voorbereiding op een nieuw beleidsplan om de toekomst van de vereniging in goede banen te leiden zodat iedereen zich er thuis voelt en zodat jong en oud nog lang kan voetballen in een prettige omgeving en op een passend niveau.

Prettige vakantie en tot ziens,

Guus Muijres,

namens het bestuur van DEV-Arcen

Deel via de social media