Verslag 7 x 7 Toernooi vrijdag 19 mei

Afgelopen vrijdag 19 mei mochten we met DEV voor de 4e keer op rij de voorronde organiseren van het 7 tegen 7 toernooi voor 35+ en 45+ teams.

Onder het toeziend van een tweetal afgevaardigden van de KNVB konden we gaan starten met de diverse wedstrijdjes. Er hadden zich 9 teams ingeschreven, een aantal oude bekenden die jaarlijks meedoen maar dit jaar ook 2 nieuwe teams. Onze buren uit Velden deden voor de 1e keer mee, IVO 4 kwam met een uitstekend zevental naar Arcen en vanuit Venray “de tovenaars van Tatabanja”, met een dergelijke naam moet je wel een goed stel zijn.

Terug van weggeweest in de 35+ de “jonkies” van DEV 4 met aanvulling van Bas Vervoort en Roel van Ijzendoorn. Om 18.45 uur stopte het met regenen en werd er gestart met de eerste wedstrijd in de 45+ poule, een poule bestaande uit 4 teams(Ooit Venray de afgelopen 5 jaar volgens mij 4x Nederlands Kampioen 45+, DEV-Arcen veteranen, Sparta ’18 en de oudere garde van DEV-Arcen 4). En om 19.00 was de start van de eerste wedstrijden in de 35+ poule waar 5 teams in actie kwamen deze avond(Oude Glorie-De Tovenaars van Tatabanja-IVO 4-FC de Krukken en de Irene Veteranen).

Onze DEV-Veteranen werden in hun eerste wedstrijd onder de voet gelopen door Ooit Venray, de uitslag bespaar ik u. Ik moet hier wel aan toevoegen dat de mannen van DEV helaas maar met 7 min of meer fitte spelers waren en het spelletje iets vermoeiender is als je zou denken. In de 35+ begon IVO 4 met een mooie overwinning op de winnaar van afgelopen jaar FC de Krukken en in deze poule bleek al snel dat de diverse teams niet veel voor elkaar onder zouden doen. In de 45+ gingen de mannen van DEV 4 onderuit tegen Sparta ’18 die het spelletje slim speelden en inmiddels ook in een soort van competitie 7 tegen 7 spelen. Dat veel balbezit niet garant staat voor een overwinning is sinds afgelopen vrijdag DEV 4 ook duidelijk, een dik verdiende zege voor Sparta.

In de 35+ poule ging het er inmiddels fel maar op een sportieve manier aan toe, mooie potjes voetbal, mooie doelpunten af en toe, in de wil om te winnen, een sliding wat niet is toegestaan maar dat vergeet men wel eens onder de wedstrijd. IVO 4 bleek het spelletje al snel onder de knie te hebben en ging met 9 punten uit 3 wedstrijden hun laatste potje in maar ging verrassend onderuit tegen de Oude Glorie waarbij het voor IVO erg jammer was dat ze door een blessure uiteindelijk nog maar met 6 spelers waren.

Nadat onze jury(Mario en René G.) alles in beeld hadden gebracht bleek de winnaar van afgelopen jaar FC de Krukken(die hun naam dus duidelijk geen eer aan doen) ook dit jaar weer de sterkste, dit keer wel op doelsaldo!! Zij gaan op 10 juni in Lisse een gooi doen naar de titel Nederlands Kampioen 35+ 2017!! IVO 4 was zoals verwacht een aanwinst voor het toernooi en ook de tovenaars van Tatabanja en de Oude Glorie konden goed overweg op het halve speelveld. De Irene veteranen hadden pech met wat blessures maar deze heren zijn in de 3e helft van champions league niveau!!  

Terug naar de 45+, Ooit Venray verloor enigszins verrassend van DEV 4, Sparta ’18 wint van de DEV Veteranen en had in hun wedstrijd tegen Ooit Venray genoeg aan een puntje om de 45+ te winnen. Het werd 0 – 0 en Sparta had de poule winst te pakken. In het onderling DEV duel was de winst voor DEV 4 die daardoor de 2e plek in de poule pakten. Ook hierbij moeten we aantekenen dat onze veteranen in de loop van de wedstrijdjes steeds minder fitte spelers kregen…….

Aangezien de Sparta mannen voor het toernooi, heel sportief en netjes, al hadden aangegeven dat ze speelden met een vrij jonge doelman die nog een aantal jaren moet wachten voor hij 45+ is was bij hun al duidelijk dat ze bij toernooiwinst helaas niet door zouden gaan naar het NK. De 2e in de poule neemt deze plek over dus na 5 jaar pogingen te hebben gedaan om een NK te bereiken is het de oudere generatie van DEV 4 eindelijk gelukt, ook dit jaar weer met medewerking van de Belgische oud voetbal vedette Luc Nilis. Op zaterdag 3 juni reizen zij af naar het sportpark van DOS Kampen om daar in het Geel groen aan te treden in het 45+ toernooi.   

Conclusie, ook dit seizoen mooie, en heel belangrijk, sportieve wedstrijden, geweldige doelpunten, in de 35+ iets feller als in de 45+ en terechte winnaars!! Na het toernooi was de kantine gezellig vol, de tap stond open en de glazen, uiteraard, Hertog Jan, gingen in een mooi tempo naar binnen, bij sommige lag dit tempo hoger als op het veld…… Uiteraard hadden we ook een prijsuitreiking met Ronde Miss en al, Maartje, dochter van Bram en Karin mocht in dit geval geen Roze trui maar uiteraard de cup met de grote oren uitreiken(2 x), dit ging haar heel goed af.

Rest mij iedereen te bedanken die dit toernooi mogelijk maakt, de mannen die de veldjes opmaken, onze verzorger Pim voor noodgevallen, Mario V en René G aan de jury tafel(René moet eigenlijk gewoon de buut in…), de Bar crew Jan D, Frans Novi en Maartje, de heren aan de BBQ Kees en Dave en uiteraard de scheidsrechters die alles onder controle moeten houden. Maar ook, niet te vergeten, de deelnemende teams want zonder teams geen toernooi!!!

Wij hopen alle mensen komend jaar weer terug te zien, sommige nog fitter andere weer 5% minder fit, als we maar plezier in het spelletje blijven houden want achter de geraniums zitten kunnen we nog lang genoeg!!

Deel via de social media