DEV 4 pakt 2e plek tijdens 7 x 7 Nederlands Kampioenschap 45+in Kampen!

Op zaterdag 3 juni stond er voor de mannen van DEV 4 het NK 7 x 7 voor 45+ teams in Kampen op het programma. Om 8.20 uur vertrek richting Kampen waar om 11.00 uur de eerste wedstrijd gingen spelen met, uiteraard,  als eerste doel er een hele mooi dag van maken en 2 de finale halen!! Om 10.00 uur aankomst in Kampen, ook Stan en Anton Janssen hadden het Sportpark van DOS Kampen inmiddels gevonden. Het wachten was nog op Luc Nilis die op de vrijdag avond voorafgaand toch nog even met Stan gebeld had om na te vragen of we genoeg spelers hadden, hij was net terug van vakantie en kon 3 wedstrijdjes meedoen, daarna moest hij nog met “de Rebellen” een wedstrijdje in Eindhoven gaan spelen , hoezo een liefhebber??

De ontvangst was al goed, de koffie stond klaar en Luc was na 2 ½ uur rijden ook aangekomen in Kampen. We kregen bonnen voor kannen bier maar die konden we pas na 12.00 uur gebruiken dus zijn we gestart met koffie.De selectie was 10 man sterk, Ruud Willemsen, Jos Rutten, Ron Lamers, Herman-Stan en Bartje Valckx, Anton Janssen(oud speler van PSV-NEC en Fortuna Sittard), Luc Nilis, Maurice Houben en Geert Brands. De organisatie vroeg geen legitimatie bewijzen, we zagen er schijnbaar oud genoeg uit!! Onze geestelijk adviseur Maus was aanwezig en de leiding lag bij Peter. Aan alle voorwaarden was voldaan om er een succesvol toernooi van te maken.

Om 11.00 uur de eerste wedstrijd tegen Hardinxveld en we begonnen met een terechte 2 – 1 overwinning waarbij we ook nog 4 keer het aluminium  hebben geraakt.Om 11.30 uur de 2e wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, het werd een 0 – 0 gelijkspel, weer 2 x op het aluminium, aantal kansen laten liggen maar weer geen nederlaag.

Weer een half uur later de topper tegen het thuis team DOS Kampen, deze mannen waren afgelopen seizoen 2e geworden tijden het NK 45 +en hadden maar een doel, dit jaar 1e worden. DOS bleek een fysiek  en voetballend sterke tegenstander te zijn die het spelletje 2 wekelijks spelen en hier dus iets meer routine in hebben als ons team. Het werd een fel potje om de winst waarbij DEV een 1 – 0 voorsprong nam die helaas teniet werd gedaan door een wel erg makkelijk gegeven strafschop. Bij de 1 – 0 voorsprong schoot onze Belgische vriend Luc nog een bal van 40 meter over de ver voor zijn kleine doel staande keeper maar op onze favoriete ondergrond , het kunstgras, stuiterde deze helaas over het doel. Vlak voor het einde een snelle uitval van DOS en de 2 – 1 was een feit.                 Onderstaand het stukje uit het verslag van DOS Kampenzelf:

de derde wedstrijd werd nipt gewonnen van DEV Arcen. DOS kreeg in die wedstrijd een discutabele strafschop in hun voordeel en in diezelfde wedstrijd schoot Luc Nilis van ruim 50 meter tegen de lat. Ze hadden het nagemeten het waren dus 50 meter en geen 40!!! Luc vertrok richting Eindhoven en we hadden nog 9 spelers over en dit met zonnig maar benauwd weer, het zou nog zwaar worden.

Om 12.30, u ziet het is een heel strak schema, onze laatste poule wedstrijd om de 2e plek in de poule tegen SO Soest. Aangezien we in punten en doelsaldo gelijk stonden met Soest was een overwinning voldoende voor een plek in de finale. Het werd een 1 – 0 overwinning, deze had hoger uit moeten vallen maar ook doelman Ruud moest er in een tegenaanval nog 2 ballen uithalen om de winst veilig te stellen. Het eerste doel hadden we bereikt de finale van het NK 45+.

Eindelijk een pauze van een 40 minuten maar of je uit een dergelijke pauze beter uitkomt is altijd maar de vraag, wel tijd om een broodje te pakken en een sportdrankje(we hadden inmiddels besloten om de kannen bier maar te bewaren tot na de finale). Alleen Maus nam al een voorschot en stak ons de ogen uit met een glaasje Hertog Jan, sorry foutje was Heineken maar ook dit spul lijkt op bier…..

Tegen 14.00 de finale tegen weer de mannen van DOS Kampen met een aantal spelers in de gelederen die in 1988  kampioen zaterdagamateurs en algeheel amateurkampioen van Nederland zijn geworden dus we wisten al dat dit een zware pot zou worden.

2 x 12,5 minuut, weer een felle pot en de scheids geeft aan waar de grens ligt, onze tegenstander was iets fitter en zat er kort bovenop, voor de korte pauze leek er een 2 – 0 achterstand aan te komen voor DEV maar kort voor de rust de 2 – 1. Je kon merken dat onze tegenstander 2 wekelijks deze potjes speelt, ze hadden meer wissels(12 spelers) maakten slim gebruik van de regels met wisselen en bij DEV 4 raakte de benzine langzaam op, we kregen het niet meer belopen. Een minuut of 4 voor het einde de 3 – 1 en de strijd was gestreden.

Een verdiende overwinning voor DOS Kampen en terecht Nederland Kampioen 7 x 7 45+!!! DEV 4 kwam uitstekend voor de dag, uiteraard met medewerking van Luc en Anton en kon terugkijken op een geweldig toernooi en een mooi resultaat. Normaal gooien  we alle 2e prijzen in ‘de Weiert” maar deze krijgt een mooi plekje in de kantine van DEV, toch een mooi resultaat voor een kleine dorpsclub als DEV-Arcen.  Eindelijk konden we aan de kannen bier beginnen en ook in dit opzicht kunnen we zo mee voor een NK 45+, het was goed toeven op het terras bij DOS Kampen en het bleef nog lang onrustig op het sportpark van DOS!! Tegen 20.00 uur waren we weer terug in Arcen!!

Rest mij met name onze gastvrouw Marjolein en contact persoon Robert te bedanken voor het organiseren van een TOP toernooi, wij hebben een geweldige dag gehad!!!   

Een ding is zeker, morgen(2e pinksterdag) worden we met DEV 4 geen 2e  maar 1e , na onze inhaalwedstrijd tegen Irene is de KAMPIOENSSCHAAL voor  DEV 4 !!!!

http://www.destentor.nl/amateurvoetbal/nilis-en-valckx-tonen-hun-kunsten-op-nk-45-in-kampen~ad2bc506/
http://www.rtvijsselmond.nl/nl/nieuws/dos-kampen-gastheer-nederlands-kampioenschap-45-/
http://www.doskampen.nl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=818&cntnt01origid=15&cntnt01lang=nl_NL&cntnt01returnid=58

 

 

 

Deel via de social media