Kampioenswedstrijd DEV 4 05 juni 2017

Nadat wij op zondag 28 mei om 07.36 uur een appje binnen kregen van Herman dat we met DEV 4 kampioen waren geworden nam iedereen dat maar voor kennisgeving aan en was er uiteraard geen sprake van een feeststemming binnen de selectie van DEV 4. Geen erg leuke manier om kampioen te worden….

Maar gelukkig hadden we nog een wedstrijd tegoed, de inhaal wedstrijd tegen Irene 7, om er toch nog een spontaan feest van te maken.

Om 11.00 uur vertrokken we met de mannen van DEV 4 inclusief Maus naar Tegelen voor onze laatste competitiewedstrijd van seizoen 2016-2017. Helaas konden Bas L en René G. niet aanwezig zijn wegens drukke werkzaamheden maar zij konden in de loop van de middag gelukkig nog aansluiten.

Aangezien de iets oudere spelers van DEV 4 afgelopen zaterdag nog een NK 7 x 7 voor bejaarden in Kampen hadden gespeeld werd er door de leiding besloten dat Jos, Herman, Stan, Maurice, Bart V en Geert allemaal plaats mochten nemen op de bank. Bart V was het hier helemaal niet mee eens maar na een goed gesprek met de leiding moest Bart erkennen dat leider Peter, zoals het hele seizoen, weer eens gelijk had.

Nadat aanvoerder Stan de schaal in ontvangst had genomen van Guus en John konden we gaan starten.

Onze jonkies begonnen goed aan de wedstrijd maar Irene was duidelijk niet van plan om zonder slag of stoot mee te werken aan het DEV feestje. Na 10 minuten was de wedstrijd al voorbij voor Robbie, zijn kuit ging op slot en wie mocht er invallen?? Bart V betrad, na een fantastische warming-up, met een brede glimlach het strijdperk. Zuur voor Robbie die voor de eerste keer in zijn leven als volwassene een schaal mocht vasthouden.

We konden kansen noteren voor beide partijen en onze topscoorder Ruud W. schoot een bal vol op de lat(die volgens de legende nog steeds staat te trillen….). Aan de andere kant moest doelman Ruud(hij moest wel spelen want we hebben maar 1 keeper) handelend optreden bij met name een geweldige terugspeelbal met de hak door Frans(de vader van het team).

Ruststand 0 – 0 en het grote wisselen kon beginnen en we konden 313 jaar ervaring gaan inzetten, eens kijken hoe dat zou gaan uitpakken.

Irene had er moeite mee dat er opeens niet meer al teveel bewogen werd door DEV maar er wonder boven wonder toch kansen gecreëerd werden. Een vlammend schot van Jos viel voor de voeten van Geert die met de buitenkant de 0 – 1 binnen tikte. Herman moest helaas al snel in de 2e helft het veld met een blessure weer verlaten en Ramiz was er als de kippen bij om zijn plaats in te nemen.

Ook Irene kreeg nog een aantal kansjes maar had het vizier niet echt op scherp staan. Spits Maurice vergat na een prachtige aanval over veel schijven even dat ook hij nog topscoorder kon worden en zijn balletje breed kon door Geert binnen getikt worden 0 – 2.

Het geloof was weg bij Irene en ook Ralf Reut dacht op de lijst te komen met scorende spelers maar stuitte op de doelman van Irene, Ralf kreeg de bal weer voor zijn voeten, bedacht opeens dat hij eigenlijk verdediger is en dat het misschien wel verstandig zou zijn om het ding breed te leggen en ook Bart V. kon zijn doelpuntje meepikken 0 – 3, ook meteen de eindstand.

 

De laatste 10 minuten regende het kansen voor beide ploegen, Geert raakte nog een keer de lat met de buitenkant van uiteraard zijn rechter. De afspraak was dat we ook onze doelman nog zijn glorie momenten zouden gunnen dus Irene mocht nog een keer of 4 – 5 alleen voor Ruud komen. Maar Ruud pakte zoals altijd alles of de mannen van Irene waren zo onder de indruk dat ze alleen het vanghek raakten.

Het werd tijd om te stoppen zodat we aan het Hertog Jan konden beginnen maar eerst nog even een fles champagne leeggemaakt!! Een speech van onze aanvoerder over een geweldig verlopen seizoen. Een bedankje van de leiders aan de 19 spelers die toch met grote regelmaat allemaal op de bank zaten of zelfs een zondag verplicht moesten overslaan omdat we er gewoon teveel hadden.

Maar toen mochten we het terras op voor de hj’tjes, nog een leuke attentie ontvangen van onze dames en tegen 16.00 uur richting de Proeverij waar het beloofde vat bier(kermis 2016) klaar stond van onze oud kledingsponsor Bram en sinds gisteren subsponsor.

Bram had het weer geweldig voor ons geregeld, bier, champagne, hapjes, fantastisch weer, uiteraard      

Queen - We Are The Champions en een klaterend applaus van het volle terras voor dit prachtige seizoen van DEV 4. Het bleef nog lang onrustig op de Proeverij!!!

Nog een aantal cijfers over ons seizoen:

Of wij het beste elftal waren uit onze klasse weet ik niet maar wel het beste team. De eindstand liegt nooit, 22 wedstrijden, 17 gewonnen, 3 gelijk en 2 verloren, 75 goals gemaakt en de mist gepasseerde keeper van onze klasse 31 tegen treffers. De nummer 2 in onze klasse had uiteindelijk 6 punten minder.

Daar waar wij afgelopen seizoen 41 spelers nodig hadden om de wedstrijden te kunnen spelen hebben we er dit jaar maar 20 nodig gehad, Bart Geelen heeft ons 2 wedstrijden uitgeholpen als doelman. Het is ongelofelijk maar de mannen worden steeds fitter……..

De strijd om de gouden schoen is gewonnen door onze oud-verdediger Ruud Welles die een neusje voor de goal blijkt te hebben, Onderstaand de complete lijst met scorende spelers, schrik niet maar ook Robbie staat op deze lijst met maar liefst 2 doelpunten, dit is hem nog nooit overkomen in zijn seniorentijd!! Ook onze benjamin Bas L heeft 1 x het net gevonden en ook dit is een vermelding waard. E.d. staat ter info niet voor Ed Hegger(die speelt geen voetbal meer alleen nog met zoontje Faas),

14 Ruud Welles                                                                                   
13 Maurice Houben                                                                                  
12 Geert Brands                                                                             
09 Bart Valckx                                                                                                                   
07 Ramiz Besic                                                                                  
05 Bart Clabbers                                                                                                                        
04 Jos Rutten
03 René Gooren                                                                                      
03 Stan Valckx
02 Robbie Woodford
01 Bas Labrijn
01 Joep Rheiter                                                                                            01 E.d.

Rest mij iedereen te bedanken voor een prachtig seizoen, alle trouwe supporters, vooral onze haptonoom  Maus en onze grens Bram, afgesloten met een kampioenschap en dat was mooi meegenomen alleen al voor weer een dag feest!!! 

Ook volgend seizoen is DEV 4 weer te bewonderen in de thuiswedstrijden om 10.30 uur op de Hondskamp met exact dezelfde selectie als dit seizoen. Iedereen plakt er weer een jaartje aan vast ondanks vele aanbiedingen van “tob” clubs.

Eind augustus zullen wij weer starten met ons oefenprogramma en 24 september de eerste competitie wedstrijd van seizoen 2017 – 2018!!

De mannen hebben weer allemaal een trainingschema  meegekregen voor de zomerstop en er vanuit gaande dat ze zich hier aan houden zullen de eerst verpercentage meetingen na de zomerstop geen in het oog springende cijfers laten zien, hoop ik………………………………..  

Voor iedereen een hele prettige vakantie namens DEV-Arcen 4!!!

Deel via de social media