Seizoens Special 2016/2017

Onder de groepsdruk bezweken heb ik beloofd nog eenmaal wat woorden vuil te maken aan dit ongelooflijk enerverende voetbalseizoen. Het was een bewogen seizoen. We startten eigenlijk best comfortabel maar zakte falend van een tweede plaats uiteindelijk naar de een na laatste plaats. Nacompetitie was dus onvermijdelijk. Gelukkig hadden we er nog wel lol in.

Dit seizoen mochten we van geluk spreken dat er eigenlijk drie A-spelers bereid waren ons regelmatig te versterken en deze spelers zullen komend seizoen bij de selectie worden toegevoegd. Dit in de vorm van Joppe Cup. De zoon van. Staat binnen de selectie bekend als uitmuntend vrouwenverslinder en een torso vol borsthaar waar iedereen jaloers op is. Lacht heel schattig en bakt frikandellen als hobby.

Sommige mensen hebben een mooie grasmat staan, maar wij hebben Joppe

Ook Bas Schreven was vaak van de partij. Is altijd binnen 10 minuten al kapot moe, maar kan aan de andere kant ook nooit stil zitten. Kan op commando in slaap vallen en staat bekend om zijn kwaliteiten als patissier.


Bas kan het zich op allerlei locaties comfortabel maken

Dan hebben we nog Ricky Hermkes. Onze Rocky Balboa van het stel. Mist een tand of twee, altijd zin om te vechten. In het dagelijks leven is hij gediplomeerd troubadour.


Ricky (links), trots op zichzelf als altijd

Ook maken we al langere tijd gebruik van versterking vanuit het Midden-Oosten. Niemand minder dan de gebroeders Alhamad vertoonden hun komische kunsten op het Arcense gras. Spreken onderling hun eigen geheimzinnige taal hoewel de voertaal Engels is. Gelukkig kon leraar en talenknobbel Rick Bonten er goed mee overweg. Met termen als “keets” = kaats, en “first pole” = eerste paal, wisten Peppie en Kokkie altijd precies wat er bedoeld werd. Samen zijn ze met stip de grootste specialisten in het afwerken met een klassieke punter.

Naast deze bloedverwanten hadden we nog zo’n schattig familiekoppeltje rondhuppelen in de vorm van Joep en Teun Jacobs, de zonen van. Zij koesteren ‘The Cinderella Dream’ om door te stoten in de professionele golfwereld. Reeds geplaatst voor de Masters en we hopen ze binnenkort live op Eurosport te zien om diverse holes onder par te slaan.


Teun check het reliëf op de green om een birdie te slaan

Dan was er nog altijd ons zorgenkindje Dirk Geurts. Wie is dat? Nou, Dirk is een internationale zakenman, vaak uitgezonden naar Malaria-achtige landen als Burundi en Burkina Faso. Zo heel af en toe hadden we de eer om te kunnen genieten van zijn aanwezigheid om hem vervolgens weer uit te zwaaien voor een half jaar. Saillant detail, hij is de laatste wedstrijd van het seizoen ingebracht als onhoudbare rechter middenvelder en heeft hiermee de gouden schoen verdiend.


Een van de vele foto’s die wij wekelijks van Dirk ontvangen. Hier snuift hij de cultuur tijdens een heilig ritueel

Wat zou een voetbalselectie zijn zonder wat mindervalide mensen erin. Op dit erelijstje staan namelijk zeker wat noemenswaardige oelewappers. Om te beginnen hebben we Rowan Houben, de zoon van. Deze mannelijke stripper werd in de Champions League finale van vorig jaar tegen Odiliapeel in zijn rug gesprongen en hield hier een ontwrichte ruggengraat aan over. Hij nam het besluit een pelgrimstocht te wandelen naar Shangri-La. Daar heeft hij een half jaar in een klooster gezeten. Via meditatie en spirituele zelfontwikkeling heeft hij gelukkig zijn eigen ik weer gevonden.


Shangri-La. Het moet er waanzinnig zijn geweest

Ook Sergio van Well, de zoon van, kwam er niet ongeschonden vanaf dit seizoen. Onze heer en meester van de passjes en de krulballen verbrijzelde de dikke teen waarmee hij zijn medespelers altijd onherroepelijk de diepte in stuurde. Ondergebracht in een revalidatiekliniek ergens diep in duister Duitsland wordt hij gesmeed tot de nieuwe adonis van DEV.
Koning van de kwakkelende pijntjes Tim Verbeek heeft ook een podiumplaats op de erelijst der kreupelen. Vorig jaar hing zijn schouder nog op half 7, dit jaar pakt hij opnieuw uit met een setje zwakke enkels en als klap op de vuurpijl getroffen door wondroos in de laatste wedstrijd. Een gemuteerde wespenkoningin had zich in zijn arm geboord. Amputeren lijkt onvermijdelijk.

Ook Tim’s ärmpke zag er troosteloos op de laatste wedstrijddag

Dan, op plek 1. Onverwachte outsider maar toch de verdiende winnaar der invaliden, Sjoerd Brands. Het noodlot voor onze trostomaat sloeg toe in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Zo traag en voorspelbaar als Sjoerd kan zijn ging hij ook dit duel in. Hij delfde het onderspit en brak zijn been praktisch doormidden. Tijd heelt alle wonden zeggen ze.


Sjierd’s foto van zijn peutje. Volgende week traint hij weer.

Ondanks dat deze mannen in het gareel zullen terugkeren, zijn er helaas ook een aantal die het speelveld gaan verlaten. Sam Derks heeft besloten uit de wolf pack te stappen. In het veld de onbetwiste Speedy Gonzales, buiten het veld nogal vatbaar voor alcohol. Gaat carrière maken als eindbaas van een der grootste supermarktketens in de regio. We wensen je alle liefde en romantiek toe in deze nieuwe frisse fase in je nog prille leven.


Sam ‘Speedy Gonzales’ Derks, hier helemaal in zijn sas

Ook Hans (Hennes) Renkens legt de wapperende scepter in de kast. We gaan zijn aanwezigheid zeker missen. De man die ongemakkelijke stiltes schaamteloos doorbrak met de meest rake opmerkingen. Van alle mensen die wat roepen vanuit de zijlijn haalde je zijn stem er toch wel makkelijk uit. Coachte ons alsof hij liever zelf de voetbalschoenen aan zou willen trekken om het zelf maar op te lossen. Die oplossing betekende vaak een sliding met ‘gestrekte voot’ op kniehoogte. “Dich bis een k’nien en ik bin unne fret!”. En dat waren slechts kreten voor op een training.
Naamgenoot Hans (de Kus) Kusters houdt ook de pin erin. De vader van. Heeft een half jaar zeer kordaat de vaandel gehanteerd. Vlagde altijd zeer eerlijk tot tevredenheid van menig scheidsrechter. Kon altijd na de wedstrijd accurate en realistische conclusies trekken over wat er beter zou moeten.
Maar hier blijft het niet bij. Theo “Teet” van Well verlaat ook het schip. De vader van. De meest zenuwachtige figuur van de leiding. Is meer toegewijd aan de selectie dan alle spelers bij elkaar. Leeft 24/7 in een zwarte leren jas. Zelfs in de kroeg tijdens uitstapjes is hij de laatste die gaat met jawel, de leren jas nog aan. De man met de telefoon. Heeft volgens mij in het geheim connecties met het Pentagon en het Witte Huis. De scheidsrechter is bij Teet zijn grootste vriend of juist zijn grootste vijand. Beweert onweerlegbaar dat zijn vrouw altijd de verrukkelijke soep gemaakt heeft.
Dan krijgen we de grootste clown van allemaal, (E)rick Bonten. Was vroeger fan van Ajax (dit is echt waar). Houdt van verschillende muziek zoals ABBA, Bruce Springsteen, Luv en oldies van Peter, Paul & Mary. Vindt alleen de shoarma uit Tegelen lekker. Afmelden voor een training is een no go bij Erick, tenzij je met je moeder naar de bios gaat. Denkt dat hij goed is in latje schieten, wint nooit en geeft vervolgens de bal de schuld van zijn klungelige onkunde. Heeft zijn jeugd nooit echt los kunnen laten waardoor hij nog altijd ieder jaar paaseieren wilt gaan zoeken in het bos.


Iedereen krijgt de groetjes van Erick

De nacompetitie werd gelukkig positief afgesloten waardoor DEV volgend jaar wederom 4e klasse speelt. 4e klasse, altied lastig!

 

Deel via de social media