Wedstrijdverslag DEV 1 (Door Rick Broere)

Lieve lezers,

Al maanden zitten we achter de geraniums te wachten met een hete espresso americano in onze klauwen. Wachtend op de dag dat er weer eens een wedstrijd gespeeld zou worden. Maar deze zondag was zo’n dag dames en heren. Terreinknecht Jeu had de dag ervoor nog een Hyves bericht de deur uit gedaan dat hij niet wist of hij het wel door kon laten gaan waarop ik hem krabbelde dat het onderhand wel weer tijd was voor een potje hakken en zagen. En zo geschiedde.

Ondertussen had iedereen zich in de winter flink aangevreten. Het vers gecreëerde winterspek deinde ritmisch en melancholisch over onze behaarde bierbuiken. De verdampte alcohollucht en de vettigheid van de XXL kapsalons zweefden als een soort mystieke mistbank over de trainingsvelden. Maar zo werkt dat tegenwoordig in de kelderklasse.


De gemiddelde speler van DEV na Vastelaovend 2018

We kwamen bij elkaar op ons prachtige sportpark dat enkele weken geleden nog geterroriseerd was door de monsterstorm. Alsof die dag de Apocalyps nabij was sneuvelden de bomen met bosjes, er werden goals verwoest en er lag overal meuk op de velden. Er liepen nog net geen aliens tussendoor om de wereld over te nemen.


Werkelijke beelden van wat men dacht dat het einde van de wereld zou zijn

Voordat we ons gingen omkleden, checkten we natuurlijk het veld even welke er wel eens beter had bijgelegen. Het veld voelde aan als muesli met yoghurt; over het algemeen zacht met medium-harde stukjes ertussen. Maar dit mocht de pret niet drukken. Eenmaal in het kleedlokaal werd en zoveel gehoest en gesnoten alsof we de dag ervoor flink wat zwoare van Nelle hadden weggepaft. En misschien was dat ook wel zo.


Bas Schreven demonstreert hier hoe er daadwerkelijk gepaft wordt in de onderwereld

Trainer Roel, tevens trotse winnaar van den Bonten Hoephap bij zijn carnavalsvereniging ‘Dun Ezelskop’ uut Serum, zorgt er in ieder geval voor dat zijn groep fit blijft tijdens deze winterse dagen. Met de Olympische Spelen van Pyeongchang in het achterhoofd wordt er getraind alsof er goud verwacht wordt op de discipline 50km massastart op bevroren gras.


Voorbereidingen voor de 50km massasprint op bevroren gras zijn in volle gang

Bij deze hoge verwachtingen van onze Arcense Olympiërs komen natuurlijk ook wat serieuzere zaken kijken zoals het aanstellen van gekwalificeerde lijnrechters met ervaring op Olympisch niveau. Gelukkig heeft DEV een dergelijke persoon in het gareel. Mario Valckx is reeds terug vanuit zijn afrondende stage in Guangdong met oog op de Winterspelen in Beijing van 2022. Bij gebrek aan een officiële umpirestoel op sportpark de Hondskamp, werd er gedecideerd plaatsgenomen hoog in de heg aan de rand van het trainingsveld. Zo werd er toch nog hard getraind op dit zware onderdeel waar de trainer verwacht hoge ogen te gaan gooien.


Lijnrechter Rio Valckx bewaart het overzicht vanuit de heg

De wedstrijd tegen Hegelsom eindigde in 1-1. Bij het omkleden na de wedstrijd adoreerde menig speler de inheemse nagelkratsen op Guus zijn schouder, aangebracht door zijn directe tegenstander of door zijn vriendin. Maar hier wilde Guus weinig details over loslaten. Wel kwam Pim hierdoor nog met een interessante anekdote op de proppen over zijn waterpolo avonturen van vroeger. Waterpolo moet blijkbaar een van de meest smerige sporten zijn geweest waarbij de heren niet alleen de nagels in elkaars rug zetten, maar ook elkaar in het kruis schopten of elkaars scrotum fijnknepen. Dat is niet oké. Diegene met de meest brute verwondingen was vervolgens de meest stoere van het team. Die regel geldt nog steeds.


De arm van Guus na de bewuste wedstrijd. Respect +1

Nadat we elkaar hadden ingesmeerd met Herbal Essences shampoo was het weer tijd voor de derde helft. Sommigen hadden verplichtingen op het werk en sommigen gingen lekker brommers kiek’n. Desalniettemin werd het nog een zeer kwante avond. Volgende week wacht ons Kwiek thuus, altied lastig!

Deel via de social media