Wedstrijdverslag SVEB-DEV (door Rick Broeren)

Hallo en welkom bij weer een vers wedstrijdverslag. Jouw favoriete wekelijkse column op de site van DEV waarin verhitte discussies worden behandeld zoals: Is er leven buiten aarde? Zijn we alleen? Ben ik nog aantrekkelijk? Ben ik nog gelukkig met mijn huwelijk? Daarop is maar één antwoord mogelijk. Secondlove.nl


Ben jij nog gelukkig? Ik ook. Secondlove.nl

De dag begon zeer klassiek met Ricky Hermkes die twijfelde aan zijn eigen ik omdat hij voor lange tijd als enige op het sportpark aanwezig was. Maar al snel schravelden de verloren zonen zich bijeen op het panoramaterras van de kantine. Een aantal jongens waren nog zichtbaar aangeslagen van de raveparty van Bas Schreven van afgelopen vrijdag. Volgens ooggetuigen moet het een totale orgie zijn geweest waarin Breezer, drugs en blote mannenbillen de boventoon moeten hebben gevoerd.


Bas Schreven tegen het einde der avond. Hij had nog een hartslag

Mario (aka Maj aka Rio) Valckx was snacht’s al opgestaan om de soep naar de kantine te brengen, maar had onbedoeld met z’n goede gedrag het deursteuntje aan de binnenkant omlaag laten vallen. Hetgeen resulteerde in een deur die niet open wilde en wat bonkige mannen die doelloos aan de deur stonden te hengsten. Nadat we ons IQ bij elkaar hadden geraapt was een inbraak via het magazijn voldoende om de festiviteiten door te zetten.
Iedereen stond een beetje te kijken van dogwhisperer Pim Remmen. Hij laat namelijk al een tijdje zijn baard staan. “Dat is voor Scrooge!” zegt hij dan. Voor diegene die het nog niet weten, Scrooge en de carnavalszitting zijn z’n leven. Je kunt niet ongemerkt langs de lijn aan een bidon komen lurken zonder de vraag of je al wat voor de zitting hebt gedaan. Laten we zeggen, het breekt lekker de week.

Niet veel later werd de soep geserveerd. Mosterdsoep met spek. Als je nog niet had gescheten dan moest je nu wel. De soep sloeg je maag over, liep gelijk als lauwwarme pap door je darmstelsel en werd na luttele minuten met een soort sprinklereffect weer in de porseleinen troon gespuugd.


Het plaatje “de aanslag” weerspiegelt denk ik het meest duidelijk de vertoonde symptomen

Met deze gedachte stapten we met onze blote billen op de fiets om de overtocht naar Broekhuizen te maken. Gele trui drager Bram Timmermans had de multifocale sportbril al opgezet alsof de finale etappe van de Champs-Élysées op het spel stond. Het fietstempo was echter zeer prettig dat zelfs Edvin achteraf niet met de auto had gehoeven. Maarja, dat is nakaarten.


Meneer Timmermans was vandaag klaar voor een sneeuwstorm

Zonder noemenswaardige demarrages of dodelijke valpartijen kwamen we aan bij het sportpark in kwestie. Zeer soepel werd er omgekleed en de zalfjes werden op zeer erotische wijze aangebracht. Na wat inspirerende woorden van Hennes vanuit het toilet konden we eindelijk de regen instappen voor de warming-up. Maar deze regen maakte niet echt warm. Door de wind kwamen de druppels ijzig hard aan via de zijkant. Met schuine hoofden en een natte string kropen we weer naar binnen om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Met een 0-0 als eindstand had het publiek net zo goed thuis op de bank kunnen blijven zitten om naar ‘Say yes to the dress’ te kijken. Of zoals trainer Roel het verwoorde: “Een draak van een wedstrijd”.


Het was een draak van een wedstrijd. Maar deze is wel cute

Hierna hebben we met z’n allen maximaal lang gedouched, met als duidelijke winnaar Edvin die als eerste de douche betrad en als laatste deze weer verliet. We klokten bij Edvin een eindtijd van 45 minuten. Ik kan er zelf ook altijd wat van, maar volgens mij moet ik hierin toch m’n meerdere erkennen. Er waren 4 douches naast elkaar en de methodiek hiervan was simpel. Als er eentje de douche verliet dan werd er optimaal doorgeschoven zodat de nieuweling altijd de voorste douche kreeg. Het tafereel was een beetje vergelijkbaar met de onderwatermassages in het thermaalbad. Degene die dat wel eens hebben gedaan weten wel wat ik bedoel. Enig vermaak was nog Ricky die zijn losse tand even uit zijn gehemelte haalde en deze apart ging wassen onder de douche als een soort huisdier. Daarmee kom ik gelijk uit op de quote van de dag die ditmaal van niemand minder dan Edvin komt. “Ut laeve is mier dan DEV-Arcen”. En dat terwijl Edvin niet eens dialect spreekt.


Het geheim om lang te douchen volgens Edvin. De klassieke badmuts

Dorstig haastten we ons naar de Proeverij. Gezellig plaatsten we ons hutjemutje op de krampbevorderende stoeltjes. Er werd gehuild en gelachen om PSV-Twente en er werd een beginnerscursus Tinder verzorgd voor de vrijgezellen onder ons (en dames, dat zijn er heel wat!).

Volgende week zijn we vrij, altied lastig. En de week erop tegen VVV’03, evenmin altied lastig.

Deel via de social media